Uncategorized

Uređivanje društvenih mreža

Vođenje društvenih mreža je proces promovisanja vašeg poslovanja putem objava na društvenim mrežama. Da biste učinili vaš brend, kao i vaše proizvode i poslovanje, prepoznatljivim, promocija na društvenim mrežama je neophodna. Na taj način stičete veći broj pratilaca vaših stranica na društvenim mrežama ali i povećanje posećenosti vašeg sajta. Sve to daje vam mnogo više prilika da prodate svoj proizvod ili uslugu, ili da steknete neka nova poslovna partnerstva ili dogovore.

Uspešna promocija na internetu omogućava vam da na jednostavan i najisplativiji način dođete do novih klijenata i proširite obim vašeg poslovanja i tržište za vaše proizvode i usluge. Postoje brojni društvene mreže ali za većinu preduzeća u početku dovoljno je da se fokusiraju na tri najpoznatije – Fejsbuk, Instagram i Linkedin, i eventualno Youtube ukoliko imate u planu proizvodnju video sadržaja. Društvene mreže vam omogućavaju da u sekundi obavestite vaše pratioce o novostima u vašem preduzeću – bilo da nudite popust ili da predstavljate neki novi proizvod.

Uređivanje društvenih mreža je proces koji se zasniva na isprobavanju objava dok se ne utvrdi vrsta onih koje su najuspešnije, kao i period dana i nedelje u kojima će one imati najveći mogući efekat, najveći broj interakcija korisnika i najveći broj konverzija. Iz tog razloga, ovaj za ovaj proces potrebna je i analiza podataka, kako bi vaša kampanja na društvenim mrežama izvukla maksimum iz svog potencijala.

Uređivanje društvenih mreža se odvija u koordinaciji sa SEO optimizacijom sajta i stalnim vođenjem računa o poziciji vašeg sajta u internet pretragama. Biti prvi na Guglu je pozicija koja vam omogućava značajnu prednost u odnosu na konkurenciju i mnogo veću angažovanost. Ako vodite stomatološku ordinaciju, želite da budete prvi na Guglu za pretragu ”stomatološka ordinacija”. Ukoliko vodite firmu za selidbe, želite da budete prvi na Guglu za pretragu ”selidbe”. Detaljnije o tome saznajte u video snimku predavanja: kako biti prvi na guglu. koje je održao Milenko Srećković, osnivač i programer Spektrum kooperative.

Vođenje društvenih mreža iziskuje i kvartalnu analizu rezultata kako bi se na merljiv način pratio povraćaj investicije i kako bi se dobili povratni podaci za povoljnije poslovne odluke. Izvucite maksimum iz onoga što vam društvene mreže pružaju.