Uncategorized

Instagram i Facebook marketing

Instagram i Facebook marketing pomažu vašem biznisu da dođe do što većeg broja kupaca – Instagram je društvena mreža posebno zastupljena među mladima i tinejdžerima koji su najveći korisnici ove društvene mreže, dok su stariji uglavnom mnogo veći korisnici Fejsbuka. Putem ovih društvenih platformi imate priliku da vodite reklamnu kampanju o vašim proizvodima na način koji kupcima omogućava da vam se obrate sa svog telefona ili računara, postave dodatna pitanja o proizvodu ili ga naruče od vas. Pratioci vaših društvenih mreža vide svaku vašu novu objavu i na taj način saznaju vesti koje želite da im prenesete – možda imate neki novi popust, ili želite da predstavite novi proizvod koji je spreman za naručivanje. Reklamne sponzorisane kampanje na društvenim mrežama vam omogućavaju da dođete do ogromnog broja kupaca, prodate veliki broj primeraka proizvoda i proširite broj vaših pratilaca kako bi svaka naredna objava imala mnogo veći domet nego prethodna. Na taj način društvene mreže vam omogućavaju konstantan rast i razvoj vašeg biznisa. Postoji veliki broj društvenih mreža, svaka ima svoje specifičnosti i usko definisane aspekte, ovde ćemo pomenuti samo dve najzastupljenije.

Vođenje Instagram profila vam omogućava da se putem kreativnih vizuelnih objava obratite mladim korisnicima ove platforme i informišete ih o vašem proizvodu i podstaknete da postanu njegovi korisnici stvaranjem novog trenda i popularnosti i prepoznatljivosti vašeg brenda. Instagram reklamna kampanja će vam omogućiti povećanje broja prodatih proizvoda uz minimalna ulaganja u reklamu.

Vođenje Facebook stranice pruža brojne mogućnosti za reklamiranje vašeg proizvoda i pružanje detaljnih informacija o njemu. Vaš pratilac može da vidi kako proizvod izgleda, da se informiše o njegovim kvalitetima – veličinama, boji, i drugim varijacijama – da se informiše o ceni, da vam postavi pitanje i ostavi komentar, i naravno da proizvod naruči od vas.

Instagram i Facebook marketing često znaju da budu višestruko isplativiji od klasičnih metoda reklamiranja i predviđa se da će ga u budućnosti u potpunosti zameniti. Uređivanje društvenih mreža pružiće vam rast vašeg biznisa, povećanje tržišta za vaše proizvode i mnogo veću prepoznatljivost i popularnost.