vladimir popović
Biznis

Budućnost leži u rukama čovečanstva

West Properties, prva srpska kompanija koja će učestvovati na najvećem svetskom sajmu nekretnina u Kanu

vladimir popović

VLADIMIR POPOVIĆ, generalni direktor kompanije West Properties, za KARAKTER

Protekla godina Srbiji je donela prvo mesto na listi država po broju direktnih stranih investicija u odnosu na veličinu svoje ekonomije. U poslednje tri godine obim prodaje nekretnina porastao je oko 30 odsto, a glavni razlog tome leži u kamatama na stambene kredite koje su značajno smanjene i niskoj kamati na štednju, pa tako ogroman broj građana i privrede nekretnine kupuju kao investiciju. Samo u prvoj polovini 2019. godine vrednost tržišta nekretnina iznosila je 1,8 milijardi evra, što je za 12 odsto više u odnosu na isti period 2018. godine.

Srbija je poslednjih godina postala zaista Hot Spot Evrope, kada je sektor tržišta nekretnina u pitanju, što je doprinelo da se pravila igre u ovom segmentu uozbilje. Naša zemlja je sada tržište koje zahteva visokoprofesionalne kompanije koje se bave uslugama u sektoru nekretnina, ali na žalost njih je još uvek veoma malo. U ovom trenutku veoma je važno zajedničko delovanje države i kompanija koje rade u sektoru nekretnina, kako bi se Srbija promovisala u svetu kao pouzdano tržište za dalja ulaganja u ovoj oblasti.

Upravo iz tog razloga, ali i sa željom da predstavimo svoj rad inostranom tržištu, kompanija West Properties će biti prva srpska kompanija, koja se bavi prometom i uslugama u sektoru nekretnina, koja će učestvovati na MIPIM-u, najvećem svetskom sajmu nekretnina u Kanu sa oko 30 hiljada učesnika i šest hiljada investitora, čija glavna tema poručuje da budućnost leži u rukama čovečanstva.

Kompanija West Properties se za više od deset godina koliko posluje, prilagođavala tržištu, ali se trudila i da ga unapređuje. Shodno planiranom razvoju kompanije, učešće na najvećem sajmu nekretnina značajno je ne samo zbog predstavljanja aktuelnih projekata inostranom tržištu, već i predstavljanja Srbije kao pouzdanog tržišta i najatraktivnijeg dela Evrope u koji vredi investirati.

(budikarakter.rs)